YAKALANAN DİLENCİLERİN ÜZERİNDEN 1000 LİRA PARA ÇIKTI

YAKALANAN DİLENCİLERİN ÜZERİNDEN 1000 LİRA PARA ÇIKTI

24 Haziran 2016

Sarıkaya Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri ilçemizde dilencilik yapan 6 kişiyi yakalayarak Zabıta Müdürlüğünde arama ve yasal işlem yapıldı.

Dilencilik yaparak vatandaşların dini duygularını istismar etmeyi kendine meslek edinmiş olan bu kişilerin pişkin tavırları ve üslupları da hoş sayılmayacak derecede kötüydü. Özellikle dini içerikli kitapları satmayı deneyerek Mübarek Ramazan ayında halkın din duygularını istismar eden bu kadınların üçünün de kucaklarında çok küçük sayılacak bebeklerle dilencilik yapıyor olmaları dikkatlerden kaçmadı. Yakalanan kadınların üzerinden dini içerikli kitaplar, çeşitli gıda maddeleri ve  1000 (bin) TL’nin üzerinde para çıktı.

Sarıkaya Belediyesi Zabıta Müdürü Bilal Öztürk’ te yapmış olduğu açıklamada vatandaşlarımızın bu tür şahıslara karşı dikkatli olmalarını ve kanmamalarını tavsiye etti.