Sarıkaya Belediyesi

"SARIKAYA MASAL GİBİ" MASAL SERİSİNİN LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI

Geri

"SARIKAYA MASAL GİBİ" MASAL SERİSİNİN LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI

24 Eylül 2016

Sarıkaya Belediyesi tarafından organize edilen "Sarıkaya Masal Gibi" masal kitaplarının lansman toplantısı dün akşam Mehmetoğulları Termal Otel' de yapıldı.

                Lansman toplantısına katılanlar arasında Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Kaymakam Yasin Özcan, Sarıkaya Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Yeleğen, Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, İl ve İlçe protokolünden davetliler, İl ve İlçeden gelen basın mensupları ve davetliler katıldılar.

                Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlandı. Programın devamında ise yazar ekibi adına Ecz. Şakir Açıkgöz bir konuşma yaptı. Şakir Açıkgöz'ün konuşmasının ardından çalışmaların nasıl başladığını, devam ettiğini ve detaylarını içeren bir slayt gösterisi gelen davetlilere sunuldu. Ardından "Sarıkaya Masal Gibi" projesinin Genel Yayın Yönetmeni Emrah Açıkgöz bir tanıtım konuşması yaptı ve görseller eşliğinde projenin aşamalarını ve detaylarını davetlilerle paylaştı.

                Lansman toplantısının devamında Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel' de bir konuşma yaptı. Başkan Açıkel yapmış olduğu konuşmada şunları dile getirdi ; " Sayın Valim ve çok kıymetli misafirlerimiz bu geceye teşriflerinizden dolayı hepinize şahsım ve kurumum adına teşekkürü bir borç bilirim. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Ben bu akşam sadece bir teşekkür konuşması yapmak için sahneye çıktım, projenin amacını ve detaylarını arkadaşlar gayet güzel bir şekilde anlattılar zaten. Biz Sarıkaya'mızı evlatlarımıza, çocuklarımıza, Sarıkaya'yı bilmeyen çocuklara olduğu gibi güzel bir şekilde tanıtmak istiyoruz. Bunun içinde böyle güzide bir ekiple yola çıktık inşallah bunun devamı da gelir. Müsaadenizle sizlere proje ekibimizi tanıtmak istiyorum. Proje ekibimizin Genel Yayın Yönetmeni ilçemizde öğretmenlik yapan sayın Emrah Açıkgöz, yine ilçemiz öğretmenlerinden sayın Bekir Köksal ve kıymetli eşi ilçemiz öğretmenlerinden Yasemin Yıldız Köksal, yine ilçemizde öğretmenlik yapan sayın Tolga Cengiz ve ilçemizde eczacılık yapan sayın Şakir Açıkgöz. Son olarak ise çizimleri ile masallarımıza hayat veren ilçemizin yetiştirdiği değerlerden sayın Aydın Aytekin. Buradan Sarıkaya Masal Gibi ekibine ve bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi Sarıkaya hepimizin burada çok değerli bir idarecimiz var sayın Kaymakamımız Yasin Özcan beye verdiği bütün desteklerden dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum, ilçemizin tanıtımı noktasında çok ciddi katkıları ve emekleri bulunuyor. Ve yine 15 Temmuz darbe girişimi gecesi hani diyorlar ya Yozgat' ta darbe 12-13 dakika sürdü diye ve sonrasında Yozgat'ta darbe diye bir şey kalmadı bunun kahramanları olan çok değerli Valimiz Kemal Yurtnaç bey ve İl Jandarma Alay Komutanımız Albay Selçuk Yıldırım bey o gün onlar Yozgat halkının vatanına, milletine ve milli iradeye bağlılıklarını görünce Yozgat Valimiz bir konuşmasında şunları söyledi; " ben artık Yozgat Valisi değil Yozgatlıyım" dedi. Biz onun Yozgatlılığını zaten kabul ettik ama bugün buraya teşrif ederek bizleri onurlandırdığı için artık kendisini Sarıkayalı ilan ediyoruz. Buradan emeği geçen ismini sayamadığımız herkese ve tabi bizleri kırmayıp Yozgat'tan gelen ve ilçemizde hizmet veren basın mensubu arkadaşlara da bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyor iyi akşamlar diliyorum." dedi.

                Başkan Açıkel' in konuşmasının ardından Sarıkaya Belediyesi tarafından hazırlatılan ve sosyal medya sanal platformlarda 1 milyon izlenme alan Tarihi Roma Hamamı kısa tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından Kaymakam Yasin Özcan' da bir konuşma yaptı. Kaymakam Yasin Özcan konuşmasında ilçemizin tarihi ve turistik geçmişine ve bu geçmişin ilçenin geleceği adına vermiş olduğu önemden bahsetti. Sarıkaya Tarihi Roma Hamamının tarihinden, örneklerinden ve kadimden bu yana içerisinde suyu bulunan iki yapıdan birisi olduğunu ve bunun ilçemiz için çok büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Kaymakam Yasin Özcan ayrıca hazırlanan masal kitaplarının da ilçemizin ve Tarihi Roma Hamamının tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ve bu projede emeği geçen herkesi tebrik ettiğini yapmış olduğu konuşmada dile getirdi.

                Gerçekleştirilen lansman toplantısında son olarak Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç bir konuşma yaptı. İlçenin tanıtımı için yapılan bu çalışmayı takdir ettiğini belirten Vali Yurtnaç, “Burada amatör bir ruhla başlayıp profesyonel bir iş çıkartılmış. Bu projeye başlanırken oturulup emek harcanmış ve Sarıkaya’nın tanıtımı amaçlanmış. Bu sadece Sarıkaya’yı tanıtmayacak, Yozgat’ı tanıtacak ve Türkiye’de ilklerden bir tanesi olacak. Yozgat inşallah önümüzdeki dönemlerde önce Türkiye’nin, sonra da dünyanın gündemine gelecek” dedi.

                Vali Kemal Yurtnaç Tarihi Roma Hamamı içinse şu açıklamalarda bulundu ; "Ben Sarıkaya’ya ilk geldiğimde Roma Hamamını görünce gerçekten hayran oldum’ diyen Vali Yurtnaç, “Biz ilk etapta buraya turist çekmenin derdinde olacağız. Burası gerçekten çok önemli bir değer. Biz Yozgat Valiliği olarak burada yapılacak olan çalışmalara sonuna kadar destek vereceğiz. Şu anda Roma Hamamı’nın mastır planı yapılma aşamasında. Buranın tanıtımında, kazılarında, tesislerinde alt yapısını yapacağız. Bunların planlanması aşamasındayız şu anda. Roma Hamamı civarında kamulaştırma çalışmalarına da başladık. Konu, il genel meclisinden geçti. Çevreyi kamulaştıracağız, kamulaştırdıktan sonra koruma altına alacağız, daha sonra burada ki çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.  

                Yozgat’ın altındaki tarih deposunun gün yüzüne çıkarılması için arkeoloji fakültesinin kurulması gerektiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Yozgat'a derhal arkeoloji fakültesini açmamız gerekiyor. Çorum’da, Hattuşaş’ta civar illerde ne tarih varsa burada da o var. Yozgat’ın altı bir tarih deposu ve bizim bunu gün yüzüne çıkarmamız lazım. Sadece kısa vadede düşünüp buraya turist gelsin, cebimize para girsin diye düşünmeyeceğiz. Dünya mirasına buradaki tarihi kazandıracağız. Bizden önceki medeniyetlerin neler yaptığını öğreneceğiz, ne şekilde yaşadıklarını öğreneceğiz ve kendimize bir yol açıp güzellikleri ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik eden  Vali Kemal Yurtnaç akşam yemeğine geçmeden önce proje ekibi ve davetlilerle birlikte hazırlanan sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi.

                Programın sonunda ise yine Sarıkaya Belediyesi tarafından organize edilen akşam yemeğine geçildi.