Sarıkaya Belediyesi

Sarıkaya Kent Konseyi Üçüncü Kez Bir Araya Gelerek İlçe Geleceğini Masaya Yatırdı

Geri

Sarıkaya Kent Konseyi Üçüncü Kez Bir Araya Gelerek İlçe Geleceğini Masaya Yatırdı

20 Kasım 2017

T.C.

YOZGAT İLİ SARIKAYA İLÇESİ

SARIKAYA KENT KONSEYİ 3. DÖNEM OLAĞAN

  1. GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

                                                                                                                              Sayfa:1

Toplantı No: 3

Toplantı Tarihi: 24.10.2017 Salı Günü                                              

Toplantı Saati: 14.00

Toplantı Yeri: Sarıkaya Belediyesi Meclis Toplantı Odası

Sarıkaya Belediye Başkanı Av.Ömer AÇIKEL’in çağrı yazısı ile yukarıdaki tarih, yer ve saatte yapılacak 3. Olağan Genel Kurul Toplantı Gündemi;

1.Açılış ve Sunuş

2.Saygı Duruşu-İstiklal Marşı

3.Kent Konseyi Av. Ömer AÇIKEL’in konuşması.

4.Çalışma gruplarının dilek temenni ve önerileri.

            Açılış ve Sunuş:

Sarıkaya Kent Konseyi açılış konuşmasını yapmak üzere Sarıkaya Belediye Başkanı  Av. Ömer AÇIKEL açılış ve sunum konuşmasını yapmış ve toplantıya başlanılmıştır. Toplantıya katılanların listesi belirlenmiştir. Toplantıya katılımcıların salt çoğunluğunun sağlandığından dolayı toplantıya başlanılmıştır.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı:

Toplantı açılış ve bilgilendirme sunumu ile başladı. Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Şehitlerimizin anısına Genel Kurul Üyeleri saygı duruşuna davet edildi ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Kent Konseyi Başkanının konuşması:

            Sarıkaya Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Sarıkaya Kent Konseyi Sayın Av. Ömer AÇIKEL Kent Konseyine katılan katılımcılara hoş geldiniz diyerek 3.Olağan Kent Konseyi Toplantısına başlamıştır. Kent Konseyi toplantılarının amacının toplumun daha iyi şartlara ulaşması ve refah düzeyinin yükseltilmesi olduğu için konuların görüşülmesi ve nitelikli kişilerle ilçe halkının rahatlığı için düşünce plan ve projelerin sunulması ve tavsiye niteliğinde alınan kararların ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi ve takip edilmesinin toplantının genel amacı olduğunu vurgulamıştır. Belediye olarak Sarıkaya Kent Konseyi toplantılarında alınan tavsiye niteliğindeki bu kararların Sarıkaya Belediyesine düşen görevlerin imkanlarımız dahilin de yapıldığını ve yapılacağını belirtmiştir. Sarıkaya Belediyesi olarak şeffaf ve halka açık bir belediyecilik anlayışımızla görevimizi devam ettirmekteyiz dedi.

            31.01.2017 günü yapılan Sarıkaya Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan tavsiye niteliğindeki kararlarla ilgili ne tür işlemler yapıldığı anlatıldı.

            Turizm Çalışma Grubunun Tarihi Roma Hamamı kalıntılarını görmek üzere ilçemize gelen turistler için konaklama, dinlenme yerleri yapılması ve orman alanı oluşturan büyük boy fidan dikilmesi hakkında Yozgat Valiliğiyle görüşüldüğünü ve Kamulaştırmanın 2017 yılı sonunda tamamlanacağını kamulaştırmadan sonra bu çalışmaların hızlanacağını belirtmiştir.

İlçemiz merkezinden geçen Sarıkaya deresinin ıslahının yapılması ve yapay göl yapılması hususunda alınan tavsiye niteliğindeki karar üzerine DSİ Kayseri Bölge Müdürlüğüyle görüşüldüğü ancak su debisinin yeterli olmadığından dolayı yapay göl yapılmasının mümkün olmadığı belirtilmiş, olup Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak DSİ ye ait Sarıkaya deresinin temizliği kepçe yardımıyla yapıldığı belirtilmiştir.

İlçe merkezinden  geçen Sorgun-Kayseri karayolunda bulunan veya ilçe  merkezinde iş merkezlerinin yapılı olduğu binaların dış cephe görünümünün düzenlenmesi  Sarıkaya Belediye Başkanlığı mevcut toplantısında görüşülmüş olup uygun görülmemiştir.

                                                                                                                                                              

        Sayfa:2

Sarıkaya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubunun vermiş olduğu öneriyle ilçemizde Anadolu düzeyinde bulunan liselerin Fen lisesine dönüştürülmesi talebi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşülmüş olup Fen Lisesi olabilmesi için yatılı yurt olması ve diğer şartların uygun olmamasından dolayı herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

            İlçemizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına ait ilk ve orta dereceli okulların su bedellerinin Sarıkaya Belediye Başkanlığı tarafından alınmaması teklifi Belediye Meclisimizde görüşülmüş ancak meclisçe uygun görülmemiştir.

            İlçe merkezinde bulunan öğrencilerin okula gidiş-gelişi özellikle kış aylarında öğrenciler için sorun olduğundan dolayı uzak mahallelere öğrenci ve halkımızın taşınması için mahalleler arası halk otobüsü konulması talebi incelenmiş olup Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak bu teklifin halkımız ve öğrencilerimiz için uygun olduğu görülerek gerekli işlemler yapılmış halk otobüsü alınarak servis ve taşıma işlemleri başlamıştır.

            Sarıkaya Kent Konseyi Esnaf Çalışma Grubunun ilçemizde  bulunan iş yerlerinin kira bedellerinin TL olarak değil döviz olarak kiralandığı TL ye çevrilmesi hususundaki teklif değerlendirilmiş olup ilçemizde bulunan gazetelere ilan verilmiş ve kiralık iş yerleri olan esnaflarla görüşülmüş ancak iş yeri sahiplerinin bu konuya sıcak bakmadığı görülmüştür.

            Sarıkaya Kent Konseyi Esnaf Çalışma Grubunun iş yerindeki kira bedellerinin düşmesi ve daha ekonomik hale gelmesi için yeni ticaret alanları oluşturulması talebi incelenmiş olup Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak ilçemizde yapımına daha önceki yıllarda başlanılan S.S.Aynur Yapı Kooperatifine gerekli tadilat izni verilmiş, ayrıca Belediyemiz tarafından yaptırılan Sarızeybek İş ve Kültür Merkezi yapılarak işyeri sayısının artması için gerekli çalışmalar yapılmıştır, ayrıca 2018 yılı içinde değişik projeler üzerinde çalışılmaktadır.

            Sarıkaya Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma Grubunun sosyal yardım evlerinin kapasitesinin artırılması teklifi ilçemizde bulunan iş adamlarına ve ilçe dışında bulunan ilçemiz nüfusuna kayıtlı iş adamlarına ve esnaflara ulaşılarak kapasitenin artırılması konusunda Sarıkaya Belediyesi olarak konu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır.

            Sarıkaya Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma Grubunun ikinci önerisi olarak ilçe merkez ve köylerinde yardıma muhtaç ailelere yardımda bulunulan Sosyal Yardımlaşma Fonunun toplantılarında mütevelli heyetlerinin ilçe halkını daha iyi tanıdığından dolayı yardımların ihtiyaç sahiplerine verilmesi teklifi üzerine Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak Sarıkaya Kaymakamı Sayın Yasin ÖZCAN’la şifaen görüşülmüş gerekli girişimler yapılmıştır.

            31.01.2017 tarihli Sarıkaya Kent Konseyi 2. Olağan Toplantısında alınan kararların değerlendirilmesinden sonra hazırda bulunan üyelerden tekliflerin olup olmadığı sorulmuş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

            GÜNDEM 1:Bir ve iki nolu TOKİ evlerinin yağmur sularından korunması ve kanalizasyon işinin yapılması;

            -TOKİ tarafından yapılan binaların yağmur sularında ve çevre düzenlemelerinde sorunlar yaşandığı ve iki TOKİ konutları arasında ki yapılan imar yolunda eksikliklerin giderilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) resmi yazıyla bildirilmesi ve takipçisi olunmasına karar verildi.

GÜNDEM 2: İlçemizde bulunan TOKİ evlerinin tıkanmış mazgalların temizlenmesi talebi;

İlçemizde bulunan TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından yapılan konutların aralarından geçen ve TOKİ tarafından yapılan yağmur suyu mazgallarının tıkanmış olduğu bildirilmiş olup Sarıkaya Belediyesi tarafından kontrol edilerek temizliğinin yapılması yapılamadığı taktirde TOKİ’ye alınan bu tavsiye nitelikli kararların bildirilmesine karar verilmiştir.

 

                                                                                                                                                   

        Sayfa:3

GÜNDEM 3: İlçemizin Bahçelievler Mahallesinde bulunan 286 ve 287 nolu sokaklarda aydınlatma lambaları olmadığından ilçe halkına sorun olduğu görülmüş olup;

Söz konusu sokakların aydınlatmalarının yapılması için ÇEDAŞ’a resmi yazı ile bildirilmesine karar verilmiştir.

GÜNDEM 4:İlçemizin muhtelif mahallerinde bazı cadde ve sokaklarda sokak lambaların bulunmadığı bulunan lambalardan bazılarının yanmadığı konusunun görüşülmesi;

İlçemiz merkezinde bulunan mahallelerin bazı bulvar, cadde ve sokaklarında sokak lambalarının eksik olduğu bazı yerlerde ise mevcut lambaların muhtelif arızalardan dolayı yanmadığı görülmüş olup, bahse konu arızaların ve eksikliklerin giderilmesi ÇEDAŞ ‘a ait olduğundan alınan bu kararın ÇEDAŞ’a bildirilerek arıza ve eksikliklerin giderilmesi hususunda gereğinin yapılması kararı alınmıştır.

GÜNDEM 5: İlçemiz muhtelif mahallerinde bulunan daha önce dikilen elektrik direklerinin bazılarının imar planına uymadığından dolayı söz konusu direklerin kaldırılması veya yol kenarına kaydırılması talebinin görüşülmesi;

İlçemizin muhtelif mahallerinde yıllar önce yapılan elektrik direkleri dikimlerinin bazılarının imar yolu kenarlarında olmadığı bazılarının ise imar yoluyla alakası olmayan yerlerde bulunduğu ve bahse konu direklerin yol ortasında kaldığı, vatandaşların taşınmazı içerisinde kaldığı görülmüştür. Söz konusu direklerin kaldırılması veya yol kenarına kaydırılması talepleri ilgili mahalle muhtarları tarafından .ÇEDAŞ’a bildirilmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığı görülmüştür. İlçemiz mahallerinde bulunan bahse konu elektrik direklerinin Sarıkaya Belediyesi İmar planına uygun bir şekilde yer değişikliği yapılaması için ÇEDAŞ’ a resmi yazı yazılarak Sarıkaya Belediye başkanlığı tarafından ihtiyaç olması durumunda her türlü araç ve ihtiyacın karşılanması ve Belediyeniz imar Müdürlüğü personelinin yol sınır çizgilerinin gösterilerek değişikliklerin yapılması hususunda karar alınmıştır.

GÜNDEM 6:Mevcut kaplıca yatırımlarına ilave yatırım yapılmasının mümkün olup olmadığı sorulmuş;

           -Söz konusu yatırımlar için Yozgat Valiliğimiz tarafından gerekli incelemeler ve girişimler de bulunarak kaplıca turizmine katkı sağlanması hususunda çalışmalara devam edilmektedir. Ayrıca kaplıca sularının Yozgat Valiliğine ait olduğundan dolayı Belediyemizde herhangi bir yetki bulunmamaktadır.            

            GÜNDEM 7:İlçemiz Nevzat Şener Bulvarından Sorgun istikametinde giden yolun sağ tarafında ki ara yolların bağlantı girişlerinde kot  farkından dolayı sorun yaşandığı değerlendirilmiş olup;

            İlçemizin içinden geçen Kayseri-Sorgun (Nevzat Şener Bulvarı) arası karayollarına ait yol yapım sırasında Kayseri istikametinden Sorgun istikametine giden yolun yapım sırasında fazla dolgu yapılmasından dolayı ara yollar girişinde kot farkı meydana gelmiş olup söz konusu yolların tamir ve bakımları Belediyemiz tarafından yapılmış ancak bazı yol girişleri yeniden bozulmuştur. Söz konusu yol girişlerinin Belediyemiz tarafından rotmiks temin edilerek hava şartlarının uygun olduğunda yapılmasına ve  yetkililere bilgi verilmesine karar verilmiştir.

            GÜNDEM 8:İlçemiz merkezinden geçen iki adet DSİ’ye ait kanalların temizliği ve ıslah edilmesinin görüşülmesi;

            İlçemizin Nevzat Şener Bulvarına paralel olarak giden DSİ kanalı ve Ömer KONUR caddesinin yanında bulunan kanalların temizliği her yıl belediyemiz imkanları dahilinde kepçe ve işçiyle temizliği yapılmakta ayrıca on beş günde bir  veya iki defa kanalın su debisinin az olmasından dolayı itfaiye ile su verilerek temizliği yapılmaktadır. Bunların dışında söz konusu kanalların DSİ ye ait olmasından dolayı temizlik ve ıslahı için resmi yazı yazılmakta ve bizzat görüşülerek çözüm aranmaktadır. Ancak alınan bu tavsiye niteliğindeki karar üzerine DSİ Bölge Müdürlüğünden kanal temizliği ve bölge ıslahı için resmi yazı yazılmasına karar verilmiştir.

           

                                                                                                                                

       

       

Sayfa:4

GÜNDEM 9:İlçemizin Yenidoğan mahallesinde hükümet konağı arkasından geçen yol üzerinde bulunan ihate duvarının tehlike arz ettiği görüşülmüş olup;

            Söz Konusu yol kenarında bulunan ihate duvarının tehlike arz ettiğinden Sarıkaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yerinde tespit edilmesi ve taşınma sahibinin tedbir alması ve yapması veya yaptırması ya da taşınmaz sahibinin yapmaması gereken yerlerde ise belediyemiz tarafından tamir edilmesi durumunda ise Sarıkaya Belediyesi tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

            GÜNDEM 10:İlçemizden geçen doğalgaz işi için kazı yapılan cadde ve sokakların tamiratlarının yapılması;

            İlçemizde Bakanlar Kurulu Kararıyla doğalgaz gelmesi ve 2017 yılı için Sürmeligaz tarafından yaklaşık 10 kilometrelik şehir içi kazı çalışması başlamış olup ana hatlar kazısı yapılmış söz konusu kazıların yeniden parketaş döşemesi talebi değerlendirilmiş olup bahse konu yolların ilerde çökmemesi ve yeniden bozulmasının önlenmesi ve gaz kontrolü ve bina girişleri için yeniden kazı yapılabileceğinden bu yol tamiratlarının cadde ve sokaklar üzerindeki doğalgaz çalışmalarının sonlandığı andan itibaren yapılmasına karar verilmiştir.

GÜNDEM 11:İlçemizin muhtelif mahallerinde bulunan çöp konteynerlarını çöp alındıktan sonra yeniden yerine konulması;

Sarıkaya Belediyesi Temizlik Hizmetleri Şefliği tarafından boşaltılan çöp konteynerlerinin yerine konulması için Belediyemiz Temizlik İşleri Şefliğine gerekli talimatlar verilerek dikkat ve özen gösterilmesine karar verilmiştir.                                              

GÜNDEM 12:İlçemizde Mahalle aralarında başıboş köpeklerin çok olduğundan özellikle sabahın erken saatlerinde okula giden çocukları rahatsız ettiği ve çocukların korkudan dolayı okula gitmek istemedikleri;

İlçemiz merkezinde ve mahallelerinde merkeze bağlı köylerden araçlarla getirilerek ilçe merkezine bırakılan başıboş köpeklerin zaman zaman mahalle halkında ve çocuklarda endişe ve korku olduğu görülmüş ve sık sık şikayetlerin olduğu belirtilmiştir. İlçemizde bulunan başıboş köpeklerin ıslah edilmesi ve insanlara zarar vermesi ve ilçe dışına hayvan barınağı yapılması hususunda Sarıkaya Belediyesi olarak gerekli girişimlerde bulunulmuş olup yer tahsisi ve proje aşamasından sonra yapımına başlanacağı bildirilmiştir.

GÜNDEM 13:İlçemizin özellikle İstiklal Mahallesinde ara sokaklardan geçen Sarıkaya Beton Firmasına ait beton araçlarının yolları bozmasının görüşülmesi.

İlçemizde beton firmalarından olan Sarıkaya Betona ait beton yüklü kamyonların özellikle İstiklal Mahallesi ara yollarında gidip gelirken mevcut parke ve asfalt yolların tonaj fazlalığından dolayı yolların bozulduğu için Sarıkaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gerekli talimat verilerek sık sık kontrol yapılması ayrıca ilgili firmaya resmi yazı yazılmasına karar verilmiştir.

GÜNDEM 14:İlçemizin muhtelif mahallelerinde bulunan ve hayvan besiciliği yapılan ahırların kaldırılması;

Özellikle İstiklal, Şekerpınar, Hürriyet Mahallelerinde ve diğer mahallelerinde bulunan hayvan besiciliği yapılan ahırların meskun mahalleler arasında kalmasından dolayı özellikle yaz aylarında kötü koku ve çevre kirliliği oluşturduğundan civarda yaşayan vatandaşların sık sık şikayette bulunduğundan dolayı Sarıkaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gerekli talimat verilerek tedbirlerin alınmasına ayrıca ahırların meskun mahal dışına çıkarılması hususunda Sarıkaya Kaymakamlığına resmi yazı yazılarak yer tahsis edilmesine karar verilmiştir.

 

 

 

 

                                                                                                         

                                                                                                                                                     Sayfa:5

GÜNDEM 15:İlçemizde okuyan Ortaöğretim seviyesinde eğitim gören gençlere hizmet etmek adına etüt merkezleri açılması talebi;

İlçemizin Ortaöğretim düzeyindeki okullarında eğitim gören çocukların eğitim başarısısın yükselmesi adına katkı sağlaması amacıyla Sarıkaya Belediyesi tarafından etüt merkezi yapılması talebi değerlendirilmiş olup ilçemizde şuanda Halk Eğitim Merkezi bu görevi halen sürdürdüğünden dolayı Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak da bu tip eğitim ve kültür merkezlerine kaynak aktarımı yapılmaktadır. Yinede ihtiyaç durumunda her türlü girişim ve katkıda bulunulacaktır. Yeni bir eğitim merkezine ihtiyaç olması durumunda da kanunların izin verdiği çerçevede gerekli çalışmalar yapılacaktır.

GÜNDEM 16:İlçemizin İstiklal Mahallesinde yapılan 2. TOKİ binalarının çevresinde ilan ses cihazlarının olmadığı ve camilerin uzak olmasından dolayı ezan sesinin duyulmaması talebi;

İlçemizde yapılan 2. TOKİ Toplu Konut Binalarının ilçe merkezine uzak olmasından ve yeni yapılmasından dolayı Sarıkaya Belediyesine ait ilan ve ses yayın cihazının olmadığından dolayı Belediye ilanlarının duyulmadığı ve ayrıca camilerinde uzak olmasından dolayı da ezan sesinin de duyulmadığı, diğer mahallelerde bazı Belediye ses yayın cihazlarının arızalı olduğu belirtilmiş olup Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak 2.TOKİ evlerine ve Köprücek Mahallesine de Belediye ilanı için ses yayın cihazı takılması diğer mahallerde bulunan arızaların giderilmesi için Belediyemiz tarafından ekip kurularak yerinde

incelenip arızaların giderilmesine, ayrıca TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarımız içinde ilçe Müftülüğüne üst yazıyla bildirilerek gereğinin yapılmasına karar verilmiştir.

GÜNDEM 17:İlçemize yeni bağlanan Köprücek Mahallesine yolcu taşıma otobüs hattının konulması talebi;

İlçemize bağlı Köprücek  Mahallesine halk otobüsü seferleri konulması talebi incelenmiş olup, Kayapınar Mahallemize yıllardır halk otobüsü seferleri düzenlenmiş olup 2017 yılı itibariyle de Yenidoğan, Battalgazi, Fevziçakmak, Bahçelievler İstiklal, Şekerpınar mahallelerine de yeni seferler başlatılmıştır. Köprücek Mahallesine de otobüs seferleri için gerekli incelemeler ve girişimler yapılmaktadır.

GÜNDEM 18:Sarıkaya Belediye Başkanlığı tarafından tüm mahallere eşit oranla hizmet götürülmesi talebinin görüşülmesi;

Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak 2014 yılı seçimlerinden sonra ilçemizde ve tüm mahallelere hizmet yapımından kararlı olduğumuzu sık sık belirtmiş olup 2014 yılından bugüne kadar her maahlleye yol , park, yeşil alan yapılmış ve halen çalışmalara devam edilmektedir. Bunların haricinde tüm ilçe halkının kullanabileceği kültür merkezi binası yapılmışolup bu merkez içerisinde dükkanların haricinde Sarıkayamızın şehidi Mustafa Kemal DEVRİLMEZ adının verildiği çok amaçlı salon ve Şehit Yılmaz GÜNDÜZ adının da verildiği sinema salonu yapılmıştır. Yanında ayrıca ilçemizde yaşayan bayanların nezih bir ortamda spor yapmaları için Bayanlar Spor Salonu yapılmıştır. Yine aynı bina içerisinde bayanlarımıza hizmet edecek bayanlar lokali faaliyete geçirilmiştir. Söz konusu lokalde çalışan personelin tamamı bayan olup ilçemizde yaşayan bayanların her türlü kültürel ve sosyal faaliyetlerde yapılabileceği bir alan olarak yapılmıştır.

Ayrıca yine Sarıkaya ilçesinin çehresini değiştirecek ilçemize gelip giden kişilerin kullanması için ilçemize yakışır bir adet terminal binası projesi başlatılmış ihalesi yapılmış ve şu ana kadar %70 lik kısmı tamamlanmıştır. 2018 yılı başı itibariyle açılıp ilçe halkına hizmete açılacaktır.

Yine ilçemizde esnaflık yapan ve yapacak olan galericiler için 60 adet iş yeri yapımı için 2016 yılından bu yana gerekli yer tahsisi ve satın alma işlemler tamamlandıktan sonra 2017 yılı Mayıs ayına istinaden yapımına başlanmış olup 2017 yılı sonu itibariyle tamamlanması planlanmaktadır. Söz konusu Galericiler Sitesi’nin son derce modern ısıtmalı her türlü alt yapısı tamamlanmış şekliyle insanların kullanımına açılacak olup, her galeri binası için 200 m2 lik bir alan belirlenmiştir.

Yine ilçemiz halkının kullanımına sunulmak ve ilçemizin modern bir görünüm kazandırmak adına ilçe merkezinde bulunan iki adet taksi durağı yapılmış ve 2016 yılı itibariyle hizmete açılmıştır.

 

                                                                                                                                                     Sayfa:6

Yine İlçe halkımızın tamamının kullanabileceği üç adet mezarlığın bakım onarım bahçe duvarı yapımı ilave mezarlık Cumhuriyet mahallesinde ki mezarlığın yer kamulaştırması yapılarak büyütülmüş son model ses cihazı konulmuş ve yine mezarlık içerisine taziye evi yapılmıştır. Ayrıca ilçemize bağlı Kayapınar mahallesine modern bir taziye evi yapılarak mahalle halkının hizmetine sunulmuştur.

İlçemizin bazı mahallerinde ki eksik kanalizasyonların yapımına devam edilmekte olup, bugüne kadar ilçemiz Kayapınar mahallesinde hiçbir kanalizasyon çalışması yapılmadığı görülmüş olup, ilk defa bizim dönemimizde kamulaştırma yapılmasıyla beraber hızlı bir şekilde kanalizasyon çalışmalarına başlanılmış olup hava şartları el verdiği sürece de bu yıl sonuna kadar kanalizasyon çalışmaları devam edecektir. 2018 yılı içinde de kanalizasyon sorununu çözmeyi planlamaktayız.

Yine ilçemiz halkının hizmetine sunulmak üzere Sarıkaya’ya modern bir İtfaiye binası ve makine İkmal ve Bakım ve Onarım Şefliği için bina yapımına başlanmış olup daha nezih bir ortamda itfaiye hizmeti verilmesine başlanılacaktır.

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne ait Makine İkmal Şefliğimizde bulanan araçlarımıza ek olarak Kamu Kurumlarından bedelsiz olarak ve belediye bütçesinden araç alımları yapılarak Belediyemiz araç flomuz genişletilmiştir.

GÜNDEM 19:İlçemizin Yıldırım Beyazıt Mahallesine yapılan kuran kursunun yollarının yapılmasının görüşülmesi;

İlçemizin Yıldırım Beyazıt Mahallesinde Sarıkaya Müftülüğü ve Diyanet Vakfı tarafından yapımına başlanılan ve ilçe halkımızın maddi ve manevi yardımlarıyla yapılmakta olan ve bitim aşamasında olan kuran kursunun yollarıyla ilgili belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne talimatlar verilerek bu yolun sıkıştırılması için yollara mıcır dökülmesi, 2018 yılı itibariyle de asfalt veya beton parketaş ile yolun Sarıkaya Belediye Başkanlığı tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

GÜNDEM 20:İlçemizin Yıldırım Beyazıt ve Osmangazi mahalleleri arasından geçen Melez yolu olarak bilinen yol kenarına kaldırım yapılması;

İlçemizin Kaplıca Osmangazi ve Yıldırım Beyazıt mahallerinden geçen ve Köprücek Mahllesi ve köylere giden yol olarak kullanılan melez yolunun kaldırımlarının olmamasından dolayı özellikle okula giden çocukların yolda yürümesi ve mahalle halkının kaldırımlarının olmamasından dolayı bahse konu yol üzerinde önceki yıllarda kaldırım yapımları zaman zaman yapılmış olup, bu karar üzerine Sarıkaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilerek çalışmaların başlanılmasına karar verilmiştir.

24.10.2017 tarihinde Sarıkaya Belediye Başkanı ve Sarıkaya Kent Konseyi başkanı Av. Ömer AÇIKEL başkanlığında yapılan 2017 yılı 2. Olağan Sarıkaya Kent Konseyi Toplantısına katılanların bu konulardan başka dilek ve temennisi olmadığı görülmüş olup alınan toplantı kararlarının ilgili kurum kuruluş ve müdürlüklere gerekli yazıların yazılması ve alınan kararların Sarıkaya Belediye Başkanlığı olarak takipçisi olacak ve üstüne düşen görevleri de yapacaktır. 2018 yılı 1. Olağan Sarıkaya Kent Konseyi Toplantısında alınan bu kararların değerlendirilmesi Kent Konseyi içerisinde kurulan Komisyonların dilek ve temennilerin görüşülmesine karar verilmiş ve hazırda bulunan üyelere teşekkür ederek toplantı sona ermiştir.

 

 

 

Av. Ömer AÇIKEL

Kent Konseyi Başkanı

Belediye Başkanı