Sarıkaya Belediyesi

SARIKAYA KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Geri

SARIKAYA KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

6 Aralık 2016

 Sarıkaya Belediyesi Yozgat’ta bir ilke daha imza atarak ilçe Kent Konseyi kurdu ve ilk toplantısını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleşen Sarıkaya Kent Konseyi ilk toplantısına katılım oldukça yüksekti. İlk toplantı olması sebebiyle öncelikle Başkan seçimi, Divan Kurulu seçimi, Yürütme Kurulu seçimi yapıldı ve çalışma grupları belirlendi. Kent Konseyinin ilçemize hayırlı olmasını temenni eder çalışmalarında başarılar dileriz. Aşağıdaki açıklamalarımızda toplantı detayları bütünüyle yer almaktadır.

 

 

T.C.

YOZGAT İLİ SARIKAYA İLÇESİ

SARIKAYA KENT KONSEYİ 1.DÖNEM OLAĞAN

GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı No      :  1

Toplantı Tarihi :  17.11.2016 Perşembe günü

Toplantı Saati  :  14:00

Toplantı Yeri : Sarıkaya Belediyesi Meclis Toplantı Odası .

Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL’ in çağrı yazısı ile yukarıdaki tarih, yer ve saatte yapılacak 1. Olağan Genel Kurul toplantı gündemi;

  1. Açılış ve Sunuş
  2. Saygı Duruşu – İstiklal Marşı
  3. Kent Konseyi Başkanı Seçimi
  4. Kent Konseyi Başkanı Av. Ömer AÇIKEL ’in konuşması.
  5. Divan Kurulu Seçimi
  6. Yürütme Kurulu Seçimi.
  7. Sarıkaya Kaymakamı Yasin ÖZCAN ’ın konuşması.
  8. Sarıkaya Kent Konseyi yeni kurulacak çalışma gruplarının belirlenmesi.
  9. Gündem dışı Konuların görüşülmesi, dilek temenni ve öneriler.

Buna göre;

  1. Eğitim Çalışma Grubu
  2. Yaşlılar Çalışma Grubu

GÜNDEM 1 : Sarıkaya Kent Konseyi Açılış konuşmasını yapmak üzere Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL açılış ve sunum yaparak toplantıya başlanılmıştır. Toplantıya katılanların listesi belirlenmiştir.

Toplantıya Katılanlar;

Sarıkaya Kaymakamı  Yasin ÖZCAN                                                   :   1

Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL             :   1

Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri olarak toplam  : 11

Mahalle Muhtarları olarak Toplam                                 : 16

Dernek Temsilcileri olarak Toplam                                :   2

Siyasi Partiler Temsilcileri olarak Toplam                      :   3

Sendika Baro ve Odalar olarak Toplam                         :  1

GÜNDEM 2 :

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı :

Toplantı açılış ve bilgilendirme sunumu ile başladı. Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Şehitlerimizin anısına Genel Kurul üyeleri saygı duruşuna davet edildi. Ardından İstiklal Marşı okundu.

GÜNDEM 3 :

Sarıkaya kent Konseyi Başkanı seçimi :

Açılış, sunum konuşmaları saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra Sarıkaya kent Konseyi Başkanlığı seçimine başlanılmış olup tek aday olarak Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL aday olmuş ve yapılan seçimde oy birliği ile Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL Sarıkaya Kent Konseyi Başkanı olarak seçilmiştir.

GÜNDEM 4 :

 Kent Konseyi Başkanının  Konuşması :

Kent Konseyi Başkanı Sn. Av. Ömer AÇIKEL konuşma yapmak üzere söz aldı ve Kent konseyinin çalışmalarını toplumsal yönüyle ele alınması gerektiğini belirten Açıkel konuşmasında “İyi ve yetenekli bir ekiple, bu gönüllülük esaslı tüm halk katmanlarını temsil eden yapı, düşünce, plan ve proje üreten hem halkın hem de belediyenin yararına kazanımlara proje üretmektedir ve Belediyemizin maddi imkanlarını zorlayarak İlçemize daha büyük ve kalıcı hizmetlerin yapıldığını ve bundan sonra da daha azim ve istekle daha büyük projelere imza atacaktır.” ifadesini kullandı. Siz değerli üyelerin katkıları ile kent konseyinin çalışmaları bundan İlçemiz daha büyük bir hızla devam edecektir.  Sarıkaya Belediyesi olarak seçimle geldiğimiz günden bu güne kadar Şeffaf Açık ve denetlenebilir bir belediye olup her türlü sorguya açık bir belediye anlayışı ile çalışmaktayız. Sarıkaya Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi İlk keşfeden ve uygulama yapan bir Belediye olarak bu Kent Konseyi Kurulum ve İcraat işinde de Yozgat’ta ilk defa Kent Konseyi oluşturmaktadır. Katılanlara Teşekkür edip kurum ve kuruluşlara sorularında dile getirmeleri ve ilerde bulunan tüm sorunların incelenip irdelenerek sonuca ulaşmaya temenni ediyorum diyerek konuşmasını tamamlamıştır.

GÜNDEM 5 :  

Divan Kurulu seçimi:

Sn. Av. Ömer AÇIKEL Sarıkaya kent Konseyi Divan Kurulu için Divan Başkanlığı için seçime geçilmiştir.  Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL Divan kurulu için Sarıkaya kaymakamı Yasin ÖZCAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt YOLDAŞ ve Barolar Birliği temsilcisi Fatih MİŞE teklif sundular. Teklif kabul edildi. Buna göre Kent konseyi Divan kuruluna,

Divan Başkanı    : Yasin ÖZCAN

Divan Üyesi        : Cüneyt YOLDAŞ

Divan Üyesi        : Fatih MİŞE

Liste oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEM 6 : 

Yürütme Kurulu seçimi:

Sn. Av. Ömer AÇIKEL Sarıkaya Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimine başlanıldı. Yürütme Kurulu Seçimi  için Hicran TEMUR, Mahir ÜNAL, Bayram HÖKE, Hayati EROĞLU,Atilla Yusuf Kenan ŞAHİN,Emin BAĞATUR ve Hüseyin DİNÇSOY olarak teklif sundular. Teklif kabul edildi. Buna göre :

Kent konseyi Yürütme Kurulu Başkanı : Av. Ömer AÇIKEL

Yürütme Kurulu Başkan yardımcısı      : Hicran TEMUR

Üye                                                       :  Mahir ÜNAL

Üye                                                       :  Bayram HÖKE

Üye                                                       :  Hayati EROĞLU

Üye                                                        : Atilla Yusuf Kenan ŞAHİN

Üye                                                        : Emin BAĞARTUR

Üye                                                          Hüseyin DİNÇSOY

Liste oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEM 7 : 

Sarıkaya Kaymakamı Yasin ÖZCAN’ ın Konuşması :

Kent Konseyi 1.Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Sarıkaya Kaymakamı  Yasin ÖZCAN  konuşma yapmak üzere söz aldı ve Kent konseyinin çalışmaları konusunda  : Sarıkaya nın sorunları üzerinde çalışmaların yapılması ve alınan kararların hem kamuoyunda yayınlaması ve hem de İlçemize yapılacak hizmetlerin  yapımına katkı sağlanacaktır. Kent konseyi genelde İlçemiz merkezinde bulunan sorunları değerlendirilecektir. Özellikle roma hamamı kazılarının nasıl yapılacağı kamulaştırma, eğitim durumu, yol yeşil alan vb. uygulamaların nasıl yapılacağı konusunda tavsiye kararı alınacaktır. Kent konseyi İlçemiz için güzel bir durum olup ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kent konseyinin bu karaları alınırken kırk defa düşünerek hayırlı kararlar alınmasını temenni ediyorum. İlçemiz kent konseyi kurallarının uygun olduğu Büyük şehirlerde uygulamanın daha kolay olduğu demokrasiye geniş ülkede daha çok etkili olduğu ve örnek olduğu Avrupa ülkelerinde mahalle komisyonunda dahi olduğu görülmektedir. Alınan karar ilan edilip ve incelendikten sonra ortak bir karar alınabilen bir Türkiye’de yeni yapılanmaya başlanmaktadır. Bu konseyi ile yönetime katılan ve yönetmenci bir anlayışı yerleştirmektir. İlçe sorunları ile halen üzerine düşen gereği yapılacaktır. İlçemizde gelecekteki Vizyonumuzla ilgili bir karlar alınacaktır. Sizlerde halkın temsil edeceğimiz kent konseyi köyleri değil sadece ilçemizi ilgilendiren sorunlara cevap bulunacaktır. Roma hamamını nasıl turizm kazandırılır ve çarşı esnafı bundan nasıl faydalanabilir okuldaki öğrencilere kadar nasıl etkilenir. Sarıkaya’nın İmar durumu Eğitim durumu, eğitim kararı, sağlık durumu vb. konular gibi kent konseyi bu işleri toplanıp uygulanmaktadır dedi ve katılımcılara teşekkürlerini sundu ve işlerinin yoğunluğundan dolayı izin isteyerek ayrılmıştır.

 

GÜNDEM 8 :

Çalışma Gruplarının belirlenmesi :

 Kent Konseyi yeni kurulacak çalışma gruplarının belirlenmesine geçildi. Üyelerden gelen teklifler değerlendirilerek çalışma grupları kurulması için teklif sundular . Teklifler kabul edildi. Buna göre;

  1. Eğitim Çalışma Grubu Cüneyt YOLDAŞ , Bayram HÖKE ve Hacı Ali EFE
  2. Turizm Çalışma Grubu Fatih MİŞE, Yakup ERGEN ve Adnan ASLAN
  3. Mahalle konseyleri çalışma grubu - Mahir ÜNAL , Hilmi ÇETİN ve Osman BAĞCI
  4. Esnaf Çalışma Grubu Ersin Güler Yılmaz Özer ve Mahmut Zeran

5.Sosyal Yardımlaşma Grubu : Hicran TEMUR, Necmettin KAYAR, Hilmi ÇETİN

olarak 5 başlık altında, yeni çalışma grubunun kurulması oylamaya sunuldu. oy çokluğu ile kabul edildi.

Kent Konseyi Sekreteri olarak Sarıkaya Kent Konseyi Başkanı Av. Ömer AÇIKEL ‘ in Kent konseyi evrak ve işlemlerinin Sarıkaya Belediyesi tarafından yapıldığı ve bundan sonraki işlemlerinde yapılmasının da uygun olacağı görüşü doğrultusunda Belediyemiz Yazı İşleri Müdürü Erdal AKCELEP teklif edilmiş olup yapılan oylamada oy birliği ile Kent Konseyi Sekreteri olarak Erdal AKCELEP seçilmiştir.

GÜNDEM 9 :

Gündem Dışı teklifler, öneriler dilek temenni görüşleri :

   Kent konseyi olarak ücret alınmaması konusunda görüş oylamaya sunulmuş olup üyelerin toplantı için herhangi bir ücret alınmaması ve Kent konseyinin diğer giderlerinin ise Belediye bütçesinden karşılanmasına karar verilmiş olup ve alınan karar oylanmış ve oy birliği ile karar verilmiştir.

         Sarıkaya Kent Konseyi Genel kuruluna katılan üyelerden herhangi bir teklifin veya önerinin olup olmadığı Kent Konseyi Başkanı  Av. Ömer AÇIKEL tarafından soruldu. Herhangi bir görüş olmadığından dolayı toplantı sona erdi.

         Kent Konseyi Yönetmeliğine göre yılda 2 kez Ocak ve Eylül aylarında toplantı yapılacağından dolayı  Sarıkaya kent Konseyinin Ocak 2017 de Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanının belirleyeceği bir tarihte yeniden toplanmak üzere toplantı sona ermiştir.