Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesi’ nden Muhtarlara İftar Yemeği

Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesi’ nden Muhtarlara İftar Yemeği

8 Haziran 2017

Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediye Başkanlığı tarafından mahalle ve köy muhtarlarına bir iftar yemeği verildi.

İftar yemeği Sarı Zeybek Kültür Merkezi Şehit Mustafa Kemal Devrilmez Salonunda verildi. Organizasyona Kaymakam Yasin Özcan, Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Garnizon Komutanı J.Yzb. Adem Yeleğen, İl Genel Meclis Üyesi Dursun Tuncer, İl Genel Meclis Üyesi Murat Yıkılmaz, İl Genel Meclis Üyesi ve MHP İlçe Başkanı Abdullah Güngör, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Ünal, mahalle ve köy muhtarları katıldılar.  Çok geniş bir katılımla gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından Kaymakam Yasin Özcan ve Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel kısa birer konuşma yaptılar. İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Yasin Özcan şunları dile getirdi; “Burada hep birlikte mahalle ve köy muhtarlarımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz sayın Belediye Başkanımız hep birlikte bir iftar yapmak istedik. Bu davetimize icabetinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan ayı birlikteliğin ve dayanışmanın sembolüdür. Düzenlenen bu iftar yemeği de bizim birlikteliğimize bir vesile oldu. BU sebeple ki bu iftar yemeğini bize sunan sayın Belediye Başkanımız Ömer beye de ayrıca teşekkür ediyorum. Katılan herkesin Mübarek Ramazan ayını kutluyor katılımlarınızdan her birinize ayrı ayrı teşşekkür ediyor iyi akşamlar diliyorum.” Dedi. Kaymakam Yasin Özcan’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Av.Ömer Açıkel’in konuşmasından satır başları şu şekilde; ”Sayın Kaymakamım, sayın Garnizon Komutanım, sayın İl Genel Meclis Üyelerimiz, çok kıymetli muhtarlarımız bende öncelikle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.  Sayın Kaymakamımız muhtarlarımızla birlikte bir iftar yapalım diye teklifte bulununca bütün muhtarlarımıza ulaştık ve Kayamakam beyinde destekleriyle böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bende hepinizin Mübarek Ramazan ayını kutluyorum Cenabı Allah inşallah bayrama kavuşmayı hepimize nasip etsin. Ben hazır burada toplanmışken mahalle muhtarlarımızdan birkaç konuyu rica edeceğim ve bilgilendireceğim. Malumunuz olduğu üzere Sarıkaya’mız artık doğalgaza kavuşuyor. Yaklaşık 2011 yılından bugüne verilen mücadele bir sonuca ulaştı ve sonunda ilçemiz bu hizmete kavuştu. 2019 yılında gelmesi planlanan doğlagaz hizmeti hükümetimizin, bakanımız ve milletvekilimizin destekleri ile biraz daha erkene alındı. Normal şartlarda 2019 yılında gelecek olan yatırımın bir kısmını 2017 yılında bir kısmını 2018 yılında son olarak 2019 yılında da kalan bölgelerin tamamlanarak inşallah 2020 yılında ilçemizin her bir köşesinde doğalgaz olsun diye bir mücadele içerisine girdik. Çok kıymetli muhtarlarım bu doğalgaz mutlak suretle yer altından götürülmesis gereken bir hizmet ve bu yüzden hat döşenirken mutlaka bir yerelerin kazılması gerekiyor. Şimdi niye doğlagaz gelmiyor, biz niye doğalgaz hizmetinden faydalanamıyoruz, bu doğalgaz Sarıkaya’ya ne zaman gelecek, belediye iktidarda olmazsa zaten doğalgaz gelmez diye aleyhte propaganda yapan arkadaşlar. Doğalgaz geldikten sonra da doğalgaz niye geldi, buralar neden kazıldı, yollar çok bozuldu evimize gidemiyoruz, her yer çamur gibi cümleler kuruyorsa burada bir hata bir yanlışlık var demektir. Herkes elini vicdanına koysun desinki bu doğlagaz yerin altı kazılmadan bir yerden bir yere götürülmüyor. Neticede bu hizmetin götürülmesi için yolların kazılması gerekiyor. Yollar kazılacak, ana arterler gelecek, ana hatlar gelecek bu ana hatlardan sonra da ara sokaklara iç hatlar gelecek ve ondan sonra da ev bağlantıları yapılacak. Bakın bu saydıklarımız normal şartlar altında bir yıl veya daha fazla sürede tamamlanan bir süreç. Doğlagaz kullanan başka yerlerde yakınları olanlar sorabilirler yaklaşık olarak 2-3 yıl boyunca bu süreçte böyle sıkıntılarla karşılaşabilirler. Biz bu sıkıntıya talip olduk ve neticesi ne olursa olsun siyasi manada yani sandıktan çıkacak olan oy manasında gerek iktidar partisi gerekse belediye olarak biz bunu göğüslemeye razı olmuşuz. Bunun nedeni de 10-15 yıl sonra doğalgazla ilgili bir şey sorulduğunda evet doğalgaz Sarıkaya’ya Belediye Başkanı Ömer Açıkel döneminde geldi desinler diye. Bu konuda herkesten anlayış bekliyoruz. Bizde farkındayız ki yağmur yağdığı zaman çok çamur oluyor, bazı yerlerda araçların altı değiyor ama zahmet çekmeden böyle bir yatırıma kavuşmamızda çağımız şartları ile imkansız. Sözü fazla uzatmadan herkese katılımlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.” Dedi.