Sarıkaya Belediyesi

SARIKAYA BELEDİYESİ YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

Geri

SARIKAYA BELEDİYESİ YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

15 Haziran 2023

SARIKAYA BELEDİYESİ YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

                T.C. Sarıkaya Belediyesi ilçemiz Bahçelievler Mahallesinde ki eski terminal alanına inşa ettikleri yeni belediye hizmet binasında vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.

                2020 yılının son çeyreğinde zemin güçlendirme çalışmaları ile inşaatına start verilen Sarıkaya Belediyesi Yeni Hizmet Binası geçtiğimiz mayıs ayı itibarı ile vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Dış cephesi ilçemizde bulunan Tarihi Roma Hamamı figürleriyle donatılan binanın içerisinde; zemin katta 16 (on altı) adet işyeri, birinci katta 6 (altı) adet büro yer alıyor. Binanın tamamı 4 (dört) kattan oluşuyor. Bodrum katta sığınak, belediyeye ait depolar ve kapalı otopark yer alıyor. Zemin katta biraz önce belirttiğimiz iş yerleri ve belediye hizmet noktaları bulunuyor. Birinci katın bir kısmında ise ofis-büro tarzı iş yerleri bulunuyor. Binanın geri kalan kısmı ise tamamen Belediye Binası olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Sığınak ve kapalı otoparkı dâhil ettiğimizde belediye kullanım alanı yaklaşık 4000 metrekare, buraları çıkardığımızda ise 2800 metrekare belediye kullanım alanı oluşuyor. Günümüz şartlarında yapımı 100 milyon türk lirası üzerinde olan Yeni Belediye Hizmet Binasının ilçemize kazandırılması ise bu rakamın 4’te birinden daha düşük bir bedelle Sarıkaya Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel ve ekibinin başarısı.

                Yeni Belediye Hizmet Binası gerek engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın gerekse ilçe halkının kolaylıkla ulaşarak işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde halledebilecekleri fiziki ve teknolojik şartları fazlasıyla sağlamakta. Son günlerde ayrıca belediye çevresinde yol ve peyzaj çalışmalarına da hız verildi. Belediye hizmet binasının ön, arka ve yan yollarının büyük bir kısmı yapılmış vaziyette daha sonra çevre düzenlemeleri ile çalışmalar tamamlanmış olacak.

                Sarıkaya’ya çağ atlatan Başkan Av. Ömer Açıkel bu hizmetle ilçemiz halkının hizmetine sunduğu büyük projelerine bir yeni halkayı daha eklemiş oldu. İlçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.