Sarıkaya Belediyesi

SARI ZEYBEKTE İLK SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİ

Geri

SARI ZEYBEKTE İLK SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİ

29 Ocak 2017

 Sarıkaya Belediyesi tarafından yapılan ve ilçe tarihinde tek kalemde yapılmış olan en büyük yatırım Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezinde ilk söyleşi büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.

                Organize edilen söyleşinin konukları Prof.Dr. Canan Karatay ve NTV Haber Spikeri Buket Aydın’dı. Beraberlerinde gelen misafirler ile birlikte ekip öncelikle turizmin parlayan yıldızı olmaya aday Tarihi Roma Hamamını gezdiler. Bu eşsiz güzellik karşısında şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemeyen Prof.Dr. Canan Karatay ve Buket Aydın bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler. Ayrıca burada birer röportajda veren ikili suyun sıcaklığı ve yapının tarihi hakkında Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel’den bilgi aldılar. Prof.Dr. Canan Karatay yaptığı konuşmada daha önce İngiltere’nin Bath kentinde bulunan Roma Hamamını ziyaret ettiğinin ve yapıların neredeyse aynı olduğunu belirtti. Prof.Dr. Canan Karatay’ın bu açıklaması üzerine Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel’de bu Tarihi yapının dünya üzerinde içerisinde su bulunan iki örneği olduğunu ve birinin ilçemizde bulunan Tarihi Roma Hamamı diğerinin ise Bath kentinde bulunan Roma Hamamı olduğunu dile getirdi. Prof. Karatay ve beraberindekiler buradaki ziyaretlerinin ardından söyleşinin yapılacağı Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezine geçtiler.

                Söyleşinin yapılacağı Sarı Zeybek Kültür Merkezinin konferans salonunu Sarıkayalı, çevre il ve ilçelerden gelen konuklar tamamen doldurdular. Saat:14.00’da başlayan söyleşide ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Programın devamında ise Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel bir konuşma yaptı. Başkan Açıkel yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “ Sarı Zeybek isminden de anlaşıldığı gibi Sarı zeybek şu dağların eridir, Kendi sarı bindiği at dorudur. Mustafa Kemal’in askerleri Sarıkaya’nın yiğit evlatları değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Değerli hanımefendiler kıymetli beyefendiler herhalde bir altı ay kadar önce buranın zemin katında bir inşaatın üç tane demirle temelini attık. Biliyoruz ki Sarıkaya her şeyin en iyisine layık, Sarıkayalı her şeyin en iyisine layık. O gün yaklaşık bir saat süren konuşmamda şundan bahsetmiştim, biz verdiğimiz sözü tutarız, söz verdiğimizi yaparız, yaptığımızı da Bozkurtça savunuruz. Bugün tam manasıyla açılışını yapmamakla beraber burada Sarı Zeybek Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda Türkiye’nin kendi alanlarında en önemli şahsiyetlerini de sizlerle söyleşide buluşturmakta bize nasip oldu. Ben öncelikle bu projenin uygulanmasında çok büyük emekleri olan ve bizleri kırmayarak buralara kadar gelen başta Prof. Dr. Canan Karatay hocama, NTV Haber Spikeri Buket Aydın hanıma ve çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sarı Zeybek İşve Kültür Merkezi projesinin Sarıkaya belediye olduğundan bugüne dek yani 1957 yılından bu tarafa yapılmış olan tek kalemde ki en büyük yatırımı olduğunu bilmenizi istiyorum. Bize ihale bedeli yaklaşık olarak 3.200.000 Türk Lirası anahtar teslim. Ama tefrişatı, sinema salonu, akustik düzenlemeleri vs. derken 5.000.000 Türk Lirası gibi bir rakama mal oldu. Bu miktar neredeyse Sarıkaya Belediyesinin bir yıllık gelirine tekabül ediyor. Biz bu hizmeti bir kuruş dahi para harcamadan yaptık. Zemin katta yer alan işyerlerini ve 1. Katta yer alan ofisleri yaklaşık 6.500.000 Türk Lirasına sattık ve hem belediyemiz 1.500.000 Türk Lirası para kazanmış oldu hem de iki katını belediyemize bedelsiz kazandırmış olduk. Bu günlerde ise yaklaşık 23.000.000 Türk Lirası borçla devralmış olduğumuz belediyeyi 32 ayda borçsuz bir belediye haline getirmenin ve geçmiş dönemin yaklaşık 13.000.000 Türk Lirası borcunu nakit olarak ödemenin haklı gururunu ve sevincini hem Ak Partili hem de Milliyetçi Hareket Partili Meclis üyelerimizle hep beraber yaşıyoruz.  Binamız şu anda çok yeni illa ki eksikliklerimiz mevcut bu eksikliklerden dolayı misafirlerimizden ve sizlerden çok özür diliyorum inşallah ilerleyen zamanlarda burada daha birçok söyleşiye, birçok programa imza atmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi.

                Programda daha sonra söyleşi için sahneye gelen Prof.Dr. Canan Karatay ve NTV Haber Spikeri Buket Aydın söyleşiye başlamadan önce misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel’e teşekkür ettiklerini ve Sarıkaya’yı özellikle de Tarihi Roma Hamamını çok beğendiklerini belirttiler. Söyleşinin Prof. Karatay vatandaşların imza taleplerini kırmayarak kitaplarını imzaladı ve daha sonra ilçemizden ayrıldılar.