Sarıkaya Belediyesi

ORAN’A SARIKAYA DAMGASI

Geri

ORAN’A SARIKAYA DAMGASI

1 Ekim 2016

Sarıkaya Belediyesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansına sunduğu projelerle ilçemize değer katmaya devam ediyor.

                Son olarak Sarıkaya Belediyesi proje ofisi tarafından hazırlanan ve ORAN’a sunulan iki adet projemiz kabul görerek destek almaya hak kazandı. Kabul gören iki projemizin detayları şu şekilde; birinci projemiz 2016 Yılı Turizmi Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında, konusu ise “ Romadan Günümüze Şifalı Termal Sularıyla Sarıkaya”. Proje hibe tutarı ise 223,750.00 Türk lirası. Proje kapsamında yapılması planlanan işler ise şu şekilde sıralanmakta; Roma Hamamı Sanal Tur, Sarıkaya İçin Çal Klibi (ulusal sanatçılar eşliğinde), Elektronik Rehber, Resim Sergileri, Büyükşehirlerde Billboard Reklamları, Yönlendirme Levhaları, Web Sitesi, Roma Hamamı Maketi, Çevre İllerde Tanıtım Stantları, Otobüs Bilet Kılıfları, Çevre İllerdeki Lokanta ve Kafelere Tanıtım Broşürleri olarak sıralanmakta.

                İkinci projemiz ise 2016 Yılı Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek programı kapsamında, konusu ise “ ilçemize özellikle engelli vatandaşlarımız ve bayanlara yönelik detayların incelikle düşünüldüğü bir park  yapımı projesi”. Proje hibe tutarı ise ise 562,320.00 Türk lirası. Proje içeriğinde ilçemizin bir mahallesine engelli vatandaşlarımızın hiçbir zorluk yaşamadan bütün alanlarını kullanabileceği ve emzirme odalarına kadar incelikle detaylandırılmış bir park yapımı projesi.

                Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel’ de konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdi; “ORAN Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz iki projemizde kabul edildi. 2016 Yılı Turizmi Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında yer alan projemiz ve 2016 Yılı Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek programı kapsamında ki projemiz. Yapılan değerli çalışmalardan dolayı proje birimimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyor ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.