Sarıkaya Belediyesi

MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

Geri

MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

16 Haziran 2016

Sarıkaya Belediyesi tüm kandillerde olduğu gibi Miraç Kandilinde de Sarıkaya halkının yanındaydı.
3 Mayıs Salı gününü 4 Mayıs Çarşamba gününe denk gelen Miraç Kandilinde Sarıkaya Belediyesi tarafından Merkez Camii önünde camiye gelen vatandaşlara şekerleme ikramında bulunuldu. Belediyemiz tarafından özel olarak hazırlatılan şekerlemeler camii girişinde gelen vatandaşlara gül suyu ile birlikte ikram edildi. Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel’ de burada gelen vatandaşların tek tek Miraç Kandillerini kutladı ve hayırlı akşamlar diledi. Camiye gelen birçok vatandaş Sarıkaya Belediyesi tarafından gelenek haline dönüştürülen bu uygulamadan dolayı duydukları memnuniyeti Başkan Açıkel’ le paylaşarak kendisine teşekkür ettiler.
Özellikle camiye gelen küçük çocuklar yapılan ikramlardan dolayı çok mutlu oldular. Camii girişinde yapılan şekerleme ikramı yatsı ezanı okunana dek devam etti.

“ Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir bölümünü gösterelim diye, kulunu Mescid- i Haram’ dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ ya götüren/ yolculuk yaptıran Allah’ın şanı yücedir. Gerçekten O, işiten ve görendir. “ ( İsra, 17/1).