Sarıkaya Belediyesi

KENT KONSEYİ İKİNCİ KEZ TOPLANDI

Geri

KENT KONSEYİ İKİNCİ KEZ TOPLANDI

7 Mart 2017

Sarıkaya Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Başkanlığını Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel'in yaptığı Sarıkaya Kent Konseyi ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda alınan kararlar ve sunulan öneriler aşağıda detayları ile yazılmıştır.

T.C.

YOZGAT İLİ SARIKAYA İLÇESİ

SARIKAYA KENT KONSEYİ 2.DÖNEM OLAĞAN

  1. GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı No      :  2

Toplantı Tarihi :  31.01.2017 Salı günü

Toplantı Saati  :  14:00

Toplantı Yeri : Sarıkaya Belediyesi Meclis Toplantı Odası .

Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL’ in çağrı yazısı ile yukarıdaki tarih, yer ve saatte yapılacak 2. Olağan Genel Kurul toplantı gündemi;

  1. Açılış ve Sunuş
  2. Saygı Duruşu – İstiklal Marşı
  3. Kent Konseyi Başkanı Av. Ömer AÇIKEL ’in konuşması.
  4. Çalışma Gruplarının dilek temenni ve önerileri.

GÜNDEM 1 : Sarıkaya Kent Konseyi Açılış konuşmasını yapmak üzere Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL açılış ve sunum yaparak toplantıya başlanılmıştır. Toplantıya katılanların listesi belirlenmiştir. Toplantıya katılımcılar dan salt çoğunluk sağlandığından dolayı toplantıya başlanılmıştır.

GÜNDEM 2 :

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı :

Toplantı açılış ve bilgilendirme sunumu ile başladı. Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Şehitlerimizin anısına Genel Kurul üyeleri saygı duruşuna davet edildi. Ardından İstiklal Marşı okundu.

GÜNDEM 3 :

 Kent Konseyi Başkanının  Konuşması :

Kent Konseyi Başkanı Sn. Av. Ömer AÇIKEL konuşma yapmak üzere söz aldı ve Kent konseyinin çalışmalarını Yapmak üzere kent Konseyi Yönetmeliğine göre Ocak 2017 tarihi itibariyle 2. Olağan toplantıya katılanlara hoş geldin dedi. Kent Konseyi Toplantılarının amacının toplumun daha güzel yaşam tarzı için daha güzel önerilerin olması ve bu yönüyle ele alınması gerektiğini belirten AÇIKEL konuşmasında “İyi ve yetenekli bir ekiple, bu gönüllülük esaslı tüm halk katmanlarını temsil eden yapı, düşünce, plan ve proje üreten hem halkın hem de belediyenin yararına kazanımlara proje üretmeye devam edecektir.  Kent Konseyinde alınan Kararların Halkımız için yararları projelerini Belediyemizin maddi imkanlarını zorlayarak yapacağımızı bildirdi. Belediyemiz öncülüğünde İlçemize daha büyük ve kalıcı hizmetlerin yapıldığını ve alınacak bu kararlara istinaden daha fazla hizmet verileceğini beyan etmiştir.  Daha önce de belirttiğimiz gibi daha şeffaf ve Açık bir Belediyecilik anlayışımızı devam ettireceğiz dedi.  Katılanlara teşekkür ederek daha önceki toplantımızda kurulan Grupların dilek ve temennilerini sunmalarını belirterek konuşmasını sona erdirmiştir.

GÜNDEM 4 :

Gündem Dışı teklifler, öneriler dilek temenni görüşleri :

 KARAR 4 a -Turizm Çalışma Grubu tarafından sunulan teklifler :

                  İlçemizin gelişimini sağlayacak bir unsur olarak Turizmin geliştirilmesi için Kazı yapımı devam edilen Tarihi Roma hamamı Kalıntıları görmek için İlçemize gelecek olan İç ve dış Turizm in desteklenmesi ve konaklama ve dinlenme yerlerinin yapılması gibi konularda çalışmalar yapılması.  Beştepe Mevkiinde bulunan alanın daha kısa sürede büyüyen ağaçların dikilmesi orman sahası oluşturulması ve doğa yürüyüşleri düzenlenmesi talebi değerlendirilmiş olup büyük boy fidanların dikilmesi için Orman Bakanlıklarına bağlı Fidan Müdürlüklerinden fidan talep edilmesine ve dikilen ağaçların ise Sarıkaya Belediye Başkanlığı tarafından sürekli bakım,onarım ve sulama işlemlerinin yapılması hususunda gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi.

 

 

 

    İlçemiz Merkezinden geçen Sarıkaya Deresinin ıslahının yapılması, Yapay Göl yapılması ve yapılacak göl de  gelişimini sağlayacak bir unsur olarak Turizmin geliştirilmesi için Kazı yapımı devam edilen Tarihi Roma hamamı Kalıntıları görmek için İlçemize gelecek Turizme hizmet etmek ve İlçemiz turizmini geliştirme çalışmalarına hız verilmesi. Yapılacak olan Suni gölde kayıkla gezinti , balık tutma vb. sosyal faaliyetlere ortam hazırlamak.

İlçemiz merkezinden geçen dere yatağına suni göl yapma teklifi Komisyonumuz tarafından uygun görülmüş olup ancak yapılabilirliğini teyit etmek için  DSİ. Kayseri Bölge Müdürlüğüne Sarıkaya Belediyesi tarafından Resmi yazı yazılarak söz konusu derenin Su debisinin ve yapılabilirliliğinin sorulması ve gerekli bilgi ve belgelerin istenmesi yönünde tavsiye kararı alınmıştır.

İlçemiz merkezinden geçen Karayollarına ait yol boyunda ve İlçemiz Merkez ana caddelerinden bulunan binaların ve İnşaat halinde bulunan ve çirkin bir görüntü sağlayan bina ve işyerlerinin Dış görünümünün düzenlenmesi ve yıkılacak derecede olan binaların yıkım çalışmalarının yapılması talebi değerlendirilmiş olup Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Av. Ömer AÇIKEL yaptığı konuşmada  İlçemizde  özellikle yıkılacak derecede olan binaların yıkımı Belediyemiz öncelik verdiği hatta Yozgat İlçeleri içerisinde en çok yıkımı Belediyemizin yaptığını beyan etmiş olup ayrıca bu konu üzerinde Belediye Meclisimize tavsiye niteliğinde karar alınarak bu konuda daha fazla nasıl bir çalışma yapılacağını araştırılmasına karar verilmiştir.

Sarıkaya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubunun vermiş olduğu öneri ile İlçemizde bulunan Tüm okulların Anadolu Lisesi olduğu ancak eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için bazı okulların Fen Liselerine dönüştürülmesi talebi değerlendirilmiş olup Milli Eğitim Bakanlığı nın  Fen Lisesi talebinin olması durumunda en önemli şartlarından bir tanesinin ve İlk şartın Fen Lisesi için yatılı Yurt olması gerektiği olup yurt olmadan Fen Lisesinin mümkün olmadığı ancak buna rağmen İlgili yerlere Resmi yazı yazılarak görüş sorulmasına ve gereğinin yapılması hususunda karar alınmıştır.

 İlçemizde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Okullarda kullanılan Su bedellerinin fiyatının düşürülmesi konusunda talepte bulunulmuş olup Belediye Başkanı Av. Ömer AÇIKEL yaptığı konuşmada İlçemizde kullanılan su bedellerinin diğer İlçelere göre çok uygun olduğunu belirtmiş olup ayrıca Su bedellerinin düşürülmesi sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen eğitim bütçesinin kalması durumunda yine İlçemiz okullarına harcanacaksa teklifin değerlendirilebileceğini ayrıca zaten İlçemizde ki okulların her türlü ihtiyaçlarına Belediye olarak her türlü bakım onarım ve hizmet işlerinin hiçbir bedel alınmaksızın  yapıldığı belirtmiş olup bu kararın tavsiye niteliğinde karar alınmasına ve kararın Sarıkaya  Belediye Meclisine sunulmasına karar verilmiştir.

 İlçe Merkezinde bulunan İlköğretim öğrencileri için Öğrenci servisleri oluşturulması, Özellikleri okul ile evleri arasındaki mesafesi uzak olan öğrencilerin  taşınması için Sarıkaya Belediye Meclisine yazı yazılmasına karar verilmiş olup Belediye Başkanı Av.Ömer AÇIKEL bu konu ile ilgili daha önceden Belediye olarak çözüm getirmek üzere bazı mahallelere otobüs servisleri konulduğu ancak kimsenin rağbet etmemesinden dolayı otobüs seferlerinin iptal edildiği belirtilmiştir. Ancak bu konunun Sarıkaya Belediye Meclisine tavsiye niteliğinde sunulmasına karar verilmiştir.  

Sarıkaya kent Konseyi Esnaf Çalışma Grubunun teklifi olarak İlçemizde kiralanan İşyerlerinin Döviz olarak belirlendiğinden dolayı kira bedellerinin ve dövizlerin artışı sonucu kiraları çok aşırı olduğu ve kira fazlalılığının ise esnafı zor duruma soktuğu ve ister istemez de fiyatlara yansıtıldığı gibi sorunlar görülmüş olup söz konusu işyerlerinin kira bedellerinin TL cinsinden alınması konusunda Kamuoyu oluşturulmasına ve İlçemizde yayınlanan Gazetelere ilan verilmesi gibi tedbirlerin alınmasına karar verildi.

 

Sarıkaya kent Konseyi esnaf Çalışma Grubunun diğer bir teklifi olarak Kira bedellerinin düşmesi ve daha ekonomik olması için Yeni Ticaret alanları oluşturulması talebi değerlendirilmiş olup En başta Sarıkaya Belediyesi Meclisine tavsiyede bulunulması ve ayrıca İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarla irtibata geçilmesine, Ayrıca mevcut olan Ticaret alanlarının geliştirilmesi ve görüntü olarak da daha farklı bir görüntü karar verilmiştir.

Sarıkaya kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma Grubu olarak Sosyal yardım evlerinin Kapasitesinin artırılması görüşülmüş olup İlçe dışında bulunan İlçemiz nüfusuna kayıtlı iş adamlarına ulaşılarak yardım talep edilmesi ve İlçe ve İl genelinde de bu kampanyaların hızlandırılarak kapasitenin artırılması konusunda çalışmanın yapılmasına  karar verilmiştir.

İlçemizde bulunan ve Sarıkaya Kaymakamlığında toplanılan ve İlçemiz Merkez ve Köylerinde ki yardıma muhtaç ailelere yardımda bulunan Sosyal Yardımlaşma fonunun toplantılarında  mütevelli heyetlerinin İlçe halkını daha iyi tanıdığından dolayı bu heyetin görüşlerine daha fazla itibar edilmesi konusunda gereğinin yapılmasına, Sarıkaya Kaymakamlığı na tavsiye niteliğinde alınan bu kararın gönderilmesine karar verildi.

Sarıkaya Belediyesi Meclis Toplantı odasında Sarıkaya Belediye Başkanı Av.Ömer AÇIKEL başkanlığında toplanılan Sarıkaya kent Konseyi 2. Olağan toplantısı yapılmış olup yukarıdaki kararlar alınmıştır.  Çalışma gruplarının ve Üyelerin başka bir teklif ve önerisi bulunmadığından dolayı bu toplantı 31.01.2017 tarihinde sona ermiştir.