Sarıkaya Belediyesi

HACI HASAN BOR PARKI YAZA HAZIR

Geri

HACI HASAN BOR PARKI YAZA HAZIR

15 Haziran 2023

HACI HASAN BOR PARKI YAZA HAZIR

                               Uzun yıllardır halkımıza hizmet veren Hacı Hasan Bor Parkımızda değişim ve dönüşüm çalışmalarımız tamamlandı.

                Yıllar önce yapıldığı haliyle her yıl binlerce insanı misafir ettiğimiz Hacı Hasan Bor Parkımızı bu yıl yenileme kararı alarak bir an önce işe koyulduk ve kısa süre önce burada ki çalışmalarımızı tamamladık.

                Hacı Hasan Bor Parkı içerisinde yapıldığı günden itibaren hiç bu denli kapsamlı ve büyük bir tadilat yapılmamıştı. Yapmış olduğumuz yenileme ve tadilatlar kapsamında park içerisinde kilit parke ile yapılmış olan yürüyüş yolları tamamen sökülerek yerine zemini sağlamlaştırılmak kaydıyla 3 boyutlu taşlarla yeni yürüyüş yolları ve oturma alanları yapıldı. Ayrıca çok eski ve bozulmaya yüz tutmuş olan aydınlatmaların tamamı sökülerek yerlerine aydınlatma gücü yüksek enerji tüketimi minimum düzeyde olan led aydınlatmalar yapılarak park içerisinin akşamları ışıl ışıl olması sağlandı. Daha sonra ise yapılan tadilatlar kapsamında çevre düzenlemesi peyzaj işleri ivedilikle yapılarak sezonda hem ışıl ışıl hem de yemyeşil bir görünüme kavuşacak şekilde çimlendirme ve çiçek ekimi yapılmış bulunmakta.

                Tüm bu çalışmalara ek olarak vatandaşlarımızın akşam veya sabah farketmeksizin oturup dinlendikleri, sohbet edip çay içtikleri kamelya ve banklarımızda bun tadilatlar neticesinde yenilenip tamirat yapılarak tekrar park içerisine yerleştirildi.

                Sıcak yaz akşamlarında Hacı Hasan Bor Parkında çay içmeye sizleri de bekliyoruz.