Sarıkaya Belediyesi

BELEDİYE MECLİSİNDEN DARBE GİRİŞİMİNE ORTAK KINAMA

Geri

BELEDİYE MECLİSİNDEN DARBE GİRİŞİMİNE ORTAK KINAMA

8 Ağustos 2016

Sarıkaya Belediyesi meclis üyeleri 4 Ağustos günü gerçekleştirdikleri olağan meclis toplantısında 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bir tepki verdiler. Mecliste grubu bulunan iki siyasi partinin meclis üyeleri darbe girişimini lanetlerken, Başkan Açıkel de her türlü darbeye karşı olduklarını belirterek, “Bizler demokrasiden yanayız. Her türlü diktaya ve her türlü darbe girişimine karşıyız.” mesajı verdi.

                Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel' in tüm meclis üyeleri adına yayınladığı kınama mesajının içeriği şu şekilde ; “Bizler Sarıkaya Belediyesi Meclisi çatısı altındaki MHP ve Ak Parti Grupları Meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

                Vatandaşı olmakla onur duyduğumuz, vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi, eşi ve benzeri görülmemiş bir  ihanet ve terör saldırısına maruz kalmıştır. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

                Devlet yönetimimizin her kademesinde yapılanmış, örgütlenmiş bölücü, yıkıcı aynı zamanda silahlı terör örgütü de olduğu anlaşılan FETÖ/PDY örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan hain unsurları ve mensupları tarafından devletimize, milletimize, demokratik hukuk sistemimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, seçimle iş başına gelmiş hükümetimize, güvenlik ve asayiş birimlerimize, kamu düzenimize kısacası tüm Türkiye'ye karşı yapılan darbe girişimi  asla kabul edilemez.

                Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Sarıkaya Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.

                15 Temmuz 2016 tarihindeki şanlı direnişte şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi, yaralı gazilerimizi ve mücadele eden tüm kahramanlarımızı Milletçe daima yüreğimizde yaşatacağız ve asla unutmayacağız. 

                Gün, birlik olma günüdür. Gün gücümüzü gösterme günüdür. İsimlerimiz farklı olsa da soyadımız Türkiye’dir. Buradan bir kez daha haykırıyoruz.  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

Saygılarımızla.

Sarıkaya Belediye Başkanı  ve Sarıkaya Belediye Meclis Üyeleri