Sarıkaya Belediyesi

42. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ SARIKAYA'DA BAŞLADI

Geri

42. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ SARIKAYA'DA BAŞLADI

17 Nisan 2018

15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası kutlama programı bu sene Sarıkaya Roma Hamamı önünde başladı.

Katılımcıları selamlayarak ve Şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Kemal Yurtnaç “ Biliyoruz ki biz Şehitlerimizin kanı canı üzerine bu topraklarda yaşıyoruz. Herkes vakti zamanı sırası geldiği zaman ülkesi için gözünü kırpmadan kanını canını bu memleket için vermek durumundayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Roma hamamını Türkiye’nin bir değeri olarak, Türkiye’nin haznesine, heybesine katmak için gayret ettiklerini söyleyen Vali Yurtnaç, “ Amacımız buralara bir ekonomik getiri sağlamak, aynı zamanda tarihi ortaya çıkarmak. Buradaki yeni bir bina 2 bin sene duracak mı? ama taş duruyor işte. Taş asil bir varlıktır, medeniyetleri ifade eder, bilgi verir. Bu maksatla burada 2 bin yıl önce ne oldu, insanlar neler yapıyordu, nasıl yaşıyordu bu tür arkeolojik kazılarla bu çalışmalara biz devam edeceğiz ve tarihi gün yüzüne çıkaracağız. Burada 5 yıldızlı bir otel için yakın zamanda çalışmasına başlıyoruz. Burada bir tesis, bir otel yapıldığı zaman çevresine işyerleri de yapılacak. Milletvekilimiz Abdulkadir Akgül beyle görüştük gerekeli desteği vereceğini söyledi. Güzel bir projeyle Sarıkaya’yı bulunduğu elindeki değerlerle çok daha ileriye götürmek için hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Roma Hamamı gezisinin ardından Kızıl Elma Şehitlik anıtı ziyaret edilerek şehitler için dua edildi. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkaya Belediyesi tarafından Mehmetoğulları Termal otelde düzenlenen organizasyonda yöresel yemekler tanıtıldı.