Sarıkaya Belediyesi

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Geri

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

30 Ağustos 2016

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm yurtta olduğu gibi Sarıkaya’da da düzenlenen resmi törenle kutlandı.

                Kutlama Törenine, Kaymakam Yasin Özcan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Yeleğen, Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Cumhuriyet Savcısı Nadir Sinan Düzgün, Karayakup Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan, Kurum Amirleri, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

                30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları, Türk Büyükleri ve Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törenin devamında ise Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Yeleğen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. J. Yzb. Yeleğen konuşmasında şunları dile getirdi; "Milletimiz tarihte eşi benzeri görülmemiş bir varoluş mücadelesi sergilediği Kurtuluş Savaşında adeta imkansızı başararak, başka milletlerde örnek olacak bir zafere imza atmıştır. Bu zaferle vatan toprakları kurtarılmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasısın da yolu açılmıştır. Bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

                Garnizon Komutanı J. Yzb. Adem Yeleğen'in konuşmasının ardından Kaymakam Yasin Özcan, Garnizon Komutanı J. Yzb. Adem Yeleğen ve Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel Atatürk Anıtı önündeki törenlerin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla ilgili tebrikleri kabul etti.

                Törenin devamında ise kutlamalara katılanlar hep birlikte Garnizon Komutanlığı bahçesinde kahvaltıya katıldılar. Kahvaltı başlamadan önce ise Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü kutlamak için Üsteğmen rütbesinden Yüzbaşı rütbesine yükselen Garnizon Komutanı Adem Yeleğen'i tebrik ederek plaketini Kaymakam Yasin Özcan'la birlikte takdim ettiler. Ayrıca Garnizon Komutanlığında görevli diğer personele de Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel tarafından hazırlatılan plaketler takdim edildi.