Sarıkaya Belediyesi

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Geri

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

20 Mart 2017

Sarıkaya Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda Aziz Şehitlerimiz için bir program düzenlendi.

                Düzenlenen etkinlik 18 Mart Cumartesi günü saat:19.30’da Sarı Zeybek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Kaymakam Yasin Özcan, Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Garnizon Komutanı J. Yzb. Adem Yeleğen, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, şehit aileleri, gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                Program Yozgat Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması il birincisi Bahadır Kulabaş’ ın okuduğu sela ile başladı.  Daha sonra yine bu gencimiz tarafından icra edilen Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel yaptı. Başkan Açıkel yapmış olduğu konuşmada geceye katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Açıkel konuşmasının devamında ise programın hazırlanmasında emeği geçen Ülkü Ocakları mensubu gençlere ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine de yapmış oldukları çalışmalar ve gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel konuşmasının devamında Sarı Zeybek Kültür Merkezi Çok Amaçlı salonuna geçtiğimiz aylarda şehadete eren Şehit Polis Mustafa Kemal Devrilmez’in adının verildiğini, bir üst katta yer alan sinema ve tiyatro salonuna ise geçtiğimiz yıl şehadete eren Şehit Polis Yılmaz Gündüz’ün adının verildiğini ve şehitlerimizin isimlerinin burada yaşatılacağını belirtti.  

                Programın devamında İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Güneş Kahramanlık isimli şiiri okudu. Daha sonra kürsüye gelen Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Ergen bir konuşma yaptı ve dernekleri tarafından hazırlanan slayt gösterisinin sunumu yapıldı. Başkan Yakup Ergen daha sonra Kaymakam Yasin Özcan ve Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel’e birer teşekkür plaketi takdim etti. Gecenin devamında İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kübra Yiğit “ Bir Şehit Çocuğunun Şehit Babasına Yazdığı Mektubu ” okuyarak salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra ilçemiz Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Kınalı Hasan isimli tiyatro gösterisi izleyicilerle buluştu. Gecenin devamında Şehit Metin Arslan İlk Öğretim Kurumundan Bekir Köksal, Recep Nalbant, Namık Kemal İlk Öğretim Kurumundan Kadir Çabuk, Çayıralan Şehit Yarbay Yusuf Turgut Orta Okulundan Erdem Erdoğdu tarafından hazırlanan müzik dinletisi izleyicilerle buluştu.

                Gecenin sonunda ise Sarıkaya Belediyesi tarafından hazırlatılan hediyeler Şehit Aileleri ve Gazilerimize takdim edildi.