Sarıkaya Belediyesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Geri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

16 Temmuz 2018

   Sarıkaya’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri kapsamında yüzlerce vatandaş bir araya geldi.
Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen anma etkinliği Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Program boyunca şiirler okundu, halk müziği ve ilahi dinletilerinin yanı sıra semazen gösterisi gerçekleştirildi. Ayrıca "Ölümsüzler Platosu" adıyla düzenlenen Şehitler Köşemize hemşehrilerimiz yoğun ilgi göstererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
              Gecede Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel' de şöyle bir konuşma yaptı; " 2 yıl önce hain darbe girişiminden sonra bu kürsüde sizlere hitap ederken, gün birlik ve beraberlik günü, gün dayanışma günü, gün büyük düşünme günü demiştim. Küçük hesaplar, makamları mevkileri bir tarafa bırakıp birlik olma büyük düşünme günü demiştim. Ne mutlu ki, kardeşliğimiz tescil edildi. Bütün dünya Türk’ün birlik olunca önünde durulmaz bir fırtına olduğunu bir kez daha anladı. Bugün birlik ve beraberlik içinde hem içeride hem dışarıdaki hain şer ve terör odaklarının üzerine, Hedef Kızıl Elma diyerek kopan Türk Ordusu, Türk’e kefen biçenin toprak üstünde kalamayacağını dosta ve düşmana göstermektedir. "
Programın sonunda ise vatandaşların katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi ve program Hükümet Konağı önünde sona erdi.

               Belediye Başkanımız Av. Ömer Açıkel' in konuşmasını facebook sayfamızdan izleyebilirsiniz.